BLOG

Tıkanan Klozet Nasıl Açılır?

Klozet tıkanması sebeplerinin başında klozete atılan, gereğinden fazla kullanılan tuvalet kâğıdı, ped, çocuk bezleri, temizlik bezi, ıslak mendiller, saç birikintileri ve oyuncaklar gelir.

Bazen kendi imkanlarımızla tıkalı klozet açma ihtiyacımız olabilir. Bu durumda yapılması gereken ilk şey su akışını durdurmaktır.

Klozetin tıkanma noktasını tespit için sifonu 1 kez çekmemiz yeterlidir. Sifon çekildikten sonra su hızlıca yükselip geri gitmiyorsa klozet tıkanıklığı yakın bir noktada demektir. Şayet su gidiyor ancak yavaşça geri doluyorsa tıkanıklık daha uzak bir yerde demektir.

Klozet Tıkanmasına Çözüm

Peki, klozet tıkandı ne yapmalıyım? Klozet tıkanınca ne yapılır? Tıkanan klozet nasıl açılır?

Klozetin tıkalı olduğu yerin durumuna göre farklı çözümler vardır. Ulaşabilir yakınlıkta olan tıkanıklık için kollarınızı kapatacak şekilde uzun lastik bir eldiven giyerek, klozetin içine elinizi sokun ve katı cisim ya da kalıntı olup olmadığını kontrol edin. Varsa elinizle alarak tıkanıklığı gidermiş olacaksınız. Daha sonra suyun tamamen çekilmesini bekleyip klozeti temizleyebilirsiniz. Eliniz kullanmak istemezseniz klozet pompası dediğimiz tuvalet pompasını kullanabilirsiniz. Bu durumda klozetin içinde su olmalıdır, su azalmışsa yavaş yavaş sıcak su eklemeniz gerekir.

Klozetin tıkalı olduğu nokta ulaşılabilir bir yerde değilse metal elbise askısı yöntemi işe yarayabilir. Elbise askısını burgu yerinden açın. Telin ucuna klozet giderine girecek kadar sıkıca bez bağlayın. Tıkanıklığa neden olan katı cismi temizlemek için ileri geri ve dairesel hareketlerle tıkanan klozeti açın.

tıkanan tuvalet nasıl açılır

Tıkanan Klozet Açma Yöntemleri

Tıkanan klozet nasıl açılır, klozet tıkanıklığı nasıl açılır, tıkalı klozet nasıl açılır şeklinde sorarak cevap aradığımız klozet tıkanıklığı açma yöntemleri şöyledir:

Klozet açıcı kimyasal kullanarak tıkanan klozeti açmak isterseniz yapı marketlerde bulabileceğiniz klozet açıcı işinizi görebilir. Açıcıyı kullanmadan önce mutlaka kullanım talimatlarını okuyun. Kimyasal açıcıların bir gece bekletilmesi gerektiğinden klozeti kullanıma kapatmanız gerekir.

Karbonat ve sirke kullanarak tıkanan klozet açılabilir. 1 çay bardağı karbonat ya da kabartma tozu, 1 su bardağı sirke ile 1 litre sıcak su karışımını klozete dökün. Klozet dibinde köpürme oluşacaktır. Bu yöntem ile organik yapıdaki cisimlerin erimesi sağlanır. Yaklaşık 3 saat beklettikten sonra klozeti temizleyebilirsiniz.

Tıkalı klozet açmanın birçok yöntemi olsa da en profesyonel ve kesin çözüm tıkanıklık açma makinesi ile klozetin açılmasıdır. Hijyenik ped, çocuk bezi, tuvalet kokusu, oyuncak gibi katı cisimlerin klozet tıkanıklığına sebep olduğu durumlarda mutlaka tıkanıklık açma robotu kullanılması gerekir.

tıkalı klozet açma

Yukarıda sayılan yöntemler kesin çözüm getirmeyebilir. Hatta klozetin daha fazla tıkanmasına ya da tesisatın zarar görmesine neden olabilir. Ev ya da işyerinizde klozet tıkanıklıklarını kırmadan, dökmeden robotla açarak herhangi bir yere zarar vermeden kesin çözüm üretiyoruz.

Klozet açma hakkında bilgi almak için 0(532) 772 56 27 ya da 0532 772 41 14bizi arayarak servis açtırabilirsiniz. Sizlere uygun fiyatlarla hızlı, kaliteli çözümler sunarız.

Call Now Button